72 entry daha
  • iota neden 1,4 dolar seviyesinde diye merak edenler için olayı hem mantık hem de gerçek verilerle yorumlayacağım.

    1. bitcoin in ilk zamanlarında( ki düşünün neredeyse 10 tane var yok, şimdi 1300 adet kriptopara var) 2011 yılında "madem gelecek vaadediyor neden 7-8 dolar civarında?" demek gibi birşey. iota daha sadece 5 aydır piyasada.

    2. iota için tam 2,7 katrilyon iota mevcut. bu düzeylerde işlem göremeyeceği için 1 milyon iota ile işlem görür (bu yüzden birimi miota dır) bu halde bile 2,7 milyar miota olduğu için çok ileride (diyelim ki 10 yıl sonra) 10000 dolar olmasını bekleyemezsiniz. 27 trilyon dolar demek bu. böyle bir senaryoda ya cebinizde paranın dönüşmüş olması ya da herşeyin iota ya dönüşmüş ve hiç rakibi çıkmamış / kalmamış olması lazım. bunlar da çok düşük ihtimallerdir (inşallah yanılmam! ;) )

    3. iota çağın ötesinde, kriptopara nın da daha ilerisinde bir teknoloji. daha sokaktaki üniversite mezunu insan bile blockchain kavramını bilmezken, tangle'ı anlaması güç. bunu şirketlerin anlaması ve yatırım yapması gerekiyor. (vizyoner şirketlerin demo söylentisi bile 3 katına çıkardı ederini). yani biraz sabır.

    4. üçüncü maddeye istaneden, internet of things (iot) kavramını anlamanız lazım. (araştırmanızı öneririm) bu kavram 2010lar için yeni yeni oturan şeyler (aydo marka ev sistemleri reklamları vs.) yani birbirleri ile konuşan cihazlar 2020 lerde yavaşça 2030 larda ise artık gerçek olacak. işte iota, bu gerçekliğe şu anda en mükemmel uyum sağlayan platform. daha önceki yazılarımı takip ettiyseniz data = para olacak. sadece para transferi olarak düşünmeyin. data da bir ihtiyaçtır. en basit tabirle, bir internet şirketine kullandığınız bilgisayarı kiraya verdiğinizi ve bu binlerce bilgisayarla işlem yaptığını düşünün. size ödemeyi nasıl yapacak? bu kiralama bedelini nasıl ödeyecek?

    yani özetle, iota geleceğe yatırım. üniversite öğrencisi iseniz evlilik paranızı, evliyseniz ev parasını, çocuk sahibiyseniz üniversite masrafını çıkartabilecek mükemmel bir teknoloji yatırımı. ha gelin 10 bin gömün demiyorum çok zengin değilseniz ama üç beş birşey atın, hayrını görün. güya emekli edecek sistemden daha zengin eder.

    umarım yardımcı olmuştur.
1293 entry daha
hesabın var mı? giriş yap